20 Nisan 2009 Pazartesi

Dün sabah yağmur vardı Ulan Bator'da

Bir süredir havada yağmur serinliği vardı, kupkuru bir iklimde epey kıymetli bir hava durumu :). Bir haftadır da hava raporunda yağmur geçişleri görünmekle birlikte geçiş meçiş olmamıştı ki oh la la, pazar sabahı pencerede belli belirsiz bir yağmur sesiyle uyandık. Lakin yağan damla görmek nasip kısmet olmadı, sadece ıslak yerleri görebildik. Sanırım sonuna yetişmişiz.




Yan daireyle paylaştığımız balkondan muhtelif görüntüler... Yerler ıslak, bu görüntü nelere değer :)).

Kar epeydir kalkmış durumdaydı ama hava tekrar soğuyacakmış. Soğumuş da, dağlara tekrar kar yağmış görünüyor. Ulan Bator dört (ya da beş) dağ arasında kurulmuş bir şehir, dağlar çok yakın. Aslında dağların karlı görüntüsü çıplak, boz görüntüsünden çok daha güzel.




Hava soğuyacak dense de artık bahar yüzünü gösterdi. Bu aralar toplam bir hafta on gün yağmur yağarmış, sonra diğer bahara kadar yağmur mağmur hak getire. Çok acaip, azıcık yağıştan sonra bile kaç aylık toz toprak içinde, bir günde ot yeşerebiliyor. Buranın otu da buranın iklimine adapte oluyor demek, azıcık yüz görmeye başını uzatıveriyor :). Heyecanla ağaçların yeşermesini, huylanarak bu ara geleceği söylenen kum fırtınalarını bekliyorum.

Bazı günler çıktığımda havada yumuşak bir esinti oluyor. Kısacık bir anlığına algım sarsılıyor, kendimi memleket bir yerde zannediyorum, içim açılıyor. Başımı kaldırınca hemen geçiyor :).

  • Bugün özlenen: Yağmur, yağmurla yunup yıkanan ağaçlar, çiçekler, yollar, binalar vs.
  • Bugün izlenen: The Bank Job. Bu ara soygun filmlerine sardırdım. The Italian Job ya da Ocean's Bilmemkaç gibi başlayıp, espri şamata vs. beklerken izleyiciyi hafiften ters köşeye yatıran, mevzuu İngiliz derin devletine bağlayan film. İyi yahu... Bu arada bu Saffron Burrows'ın bu filmde giyindiği tarzdır arzum naçizane, 70'ler ne güzel yıllarmış...

2 yorum:

  1. burada da muson yagmurları gibi yağıyor yağmurlar be efsunum, antalya'nın bir çıt fazla nem seviyesi ile karşı karşıyayz ama hava mütemadiyen Aüustos. Ağustos'ta ne olacak acaba?
    Bu arada pek sevmiştim ben de Bank Job'u :)

    YanıtlaSil
  2. burada nem sıfır, yağmur ilaç gibi geliyor. ama iklim bu ara hafta içi günlük güneşlik, hafta sonu fırtına, dolu gibi bir düzen edindi :).
    güzel bir ağustos diler, bank job benzeri film önerilerini beklerim :).

    YanıtlaSil